Praktijk

De opleidingen bij de Werkleerschool Amsterdam zijn zeer op de praktijk gericht. Wat je op school leert, kun je de volgende dag op je stageplek meteen in praktijk brengen. Je stageplek is dus een heel belangrijk onderdeel van je opleiding.

Als je een Entree-opleiding niveau 1 volgt dan loop je gemiddeld 16 uur per week stage. Als je een opleiding Kok of Gastheer-/Gastvrouw niveau 2 volgt zijn dat gemiddeld 20 uur per week.

Stageplek zoeken

Misschien heb je al een plek als je aan je opleidingen begint. Als dat nog niet het geval is dan ga je op zoek. In eerste instantie doe je dat zelf, maar als je er niet uit komt helpen we je.

Het is belangrijk dat je een erkend stagebedrijf vindt met een erkenning voor jouw opleiding. Op stagemarkt.nl kun je jouw opleiding invoeren. Dan krijg je een overzicht van alle bedrijven die erkend zijn. Deze bedrijven kun je benaderen. Als we je daarbij kunnen helpen horen we het graag. Je kunt ook op stagemarkt.nl checken of jouw bedrijf de goede erkenning heeft. Als je een plek hebt gevonden nemen wij contact op over de financiƫn en organisatie.