Voor kandidaten

Heb je je al aangemeld? Als het goed is hebben wij al een kennismakingsgesprek gehad, of hebben we er één gepland. Half augustus zul je per email van ons een uitnodiging ontvangen in je mail. Daarin staat wanneer de eerste lesdag is. School zal weer starten in de eerste week van september.

Toelatingseisen: De Entree-opleiding niveau 1 is bedoeld voor mensen die niet eerder een diploma hebben behaald. Certificaten tellen niet mee. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst om alle lesstof te kunnen begrijpen. Als je al eerder een MBO 1 of middelbare school diploma hebt behaald kan je deze opleiding niet volgen. Voor niveau 2 is een vooropleiding vereist. Minimaal MBO 1 of gelijkwaardig diploma, ook hier tellen certificaten niet mee. Twijfel je of een eerder behaald diploma geldig is? Laat het ons weten.

Kennismaking-/intakegesprek: Wanneer je het contactformulier invult, word je uitgenodigd voor een gesprek. Dit doen we graag op school, met de coördinator/ jobcoach en de docent van de opleiding. In het gesprek willen we je leren kennen en meer uitleg geven over de opleiding. Zo kun je de sfeer van de Werkleerschool proeven. Mailen, bellen of appen kan ook.

Stageplek zoeken: Misschien heb je al een plek als je aan je opleidingen begint. Als dat nog niet het geval is dan ga je op zoek. In eerste instantie doe je dat zelf, maar als je er niet uit komt helpen we je. De opleidingen bij de Werkleerschool Amsterdam zijn zeer op de praktijk gericht. Wat je op school leert, kun je de volgende dag op je stageplek meteen in praktijk brengen. Je stageplek is dus een heel belangrijk onderdeel van je opleiding.

Als je een Entree-opleiding niveau 1 volgt dan loop je gemiddeld 16 uur per week stage. Als je een Koksopleiding volgt zijn dat gemiddeld 20 uur per week.

Het is belangrijk dat je een erkend stagebedrijf vindt met een erkenning voor jouw opleiding. Op stagemarkt.nl kun je jouw opleiding invoeren. Dan krijg je een overzicht van alle bedrijven die erkend zijn. Deze bedrijven kun je benaderen. Als we je daarbij kunnen helpen horen we het graag. Je kunt ook op stagemarkt.nl checken of jouw bedrijf de goede erkenning heeft. Als je een plek hebt gevonden nemen wij contact op over de financiën en organisatie.

Kosten: Als leerling van de Werkleerschool betaal je niks aan je opleiding. Dat doet jouw leerbedrijf. De boeken zijn op school aanwezig, die hoef je niet zelf aan te schaffen. Ook kun je op school gebruik maken van een laptop. Koffie, thee en lunch horen bij de lesdag.

Het leerbedrijf betaalt de kosten voor de opleiding van de leerling. Dat gebeurt in drie termijnen per schooljaar. Per leerling per schooljaar is het totaalbedrag € 2250,-. Aan het eind van het schooljaar kan het leerbedrijf een aanvraag doen voor de subsidieregeling Praktijkleren. Deze subsidie is dekkend voor de kosten. De subsidieregeling Praktijkleren richt zich vooral op kwetsbare groepen. Het doel van de subsidieregeling is het stimuleren van bedrijven tot het bieden van werkleerplaatsen. Voorwaarden zijn te vinden op www.rvo.nl. De regering heeft onlangs besloten dat de regeling is verlengd tot 2023. Wij sturen een reminder wanneer u de subsidie kunt aanvragen.